Satu Kemenangan Buat Umat Islam di Syiria!

Allahu Akbar! Operasi syahid Mujahidin tewaskan menteri pertahanan rejim Assad dan saudara ipar Assad

Menteri Pertahanan rejim Syi'ah Nushairiyah dan wakilnya Asif Syawkat-saudara ipar Bashar Assad-tewas hari ini, Rabu (18/7/2012), dalam operasi syahid Mujahidin di Damsyik, berdasarkan laporan tv nasional Syria.

Menurut laporan yang disiarkan UmmaNews, As Syahid (insyaAllah) melakukan amaliyat Istisyhadiyah di bangunan Keselamatan Nasional rejim Alawiyah itu, Allahu Akbar.

Pada saat itu, di bangunan itu, sedang digelar pertemuan antara menteri dan sejumlah kepala keselamatan negara. Kemudian tiba-tiba bangunan itu dihentam oleh operasi syahid Mujahidin Syam.

"Ledakan 'pengganas' menyasarkan bangunan keselamatan negara di Damsyik, yang terjadi pada saat sebuah pertemuan para menteri dan sejumlah kepala badan keselamatan," lapor tv nasional Syria.

As Syahid, dengan izin Allah, berjaya menyusup ke bangunan itu dan meletupkan diri di dalamnya, hingga menyebabkan menteri pertahanan Daud Rajiha dan wakilnya Asif Syawkat tewas serta melukai yang lain, termasuk menteri dalam negeri Muhammad al-Sya'ar dan pemimpin perisikan Hisham Bakhtiar, kemungkinan jumlah 'korban' akan meningkat disebabkan letupan yang dahsyat itu.

Awalnya, laporan mengatakan bahawa Syawkat berada dalam keadaan kritikal, kemudian laporan selanjutnya datang mengatakan bahawa dia tewas di rumah sakit.

Operasi syahid itu berlaku selepas empat hari pertempuran sengit terjadi di Damsyik, pasukan Assad benar-benar dihentam oleh serangan-serangan Mujahidin, sebagai balasan atas pembunuhan dan kekejaman lainnya yang mereka lakukan terhadap Muslim Syria.

Semalam, Brigade Sayful Islam (salah satu brigade FSA) melakukan serangan besar terhadap istana presiden Assad dengan mortar hingga menyebabkan kebakaran hebat di istana itu, namun belum ada laporan berkaitan 'korban' dari jajaran rejim Assad.

Sumber : FB Ikhwanul Muslimin

Comments

Popular posts from this blog

Kebaikan Dan Keburukan Teknologi Moden

FAKTOR PENGANGGURAN DI MALAYSIA

SEJARAH HARI MALAYSIA 16 SEPTEMBER 1963