Pejuang AL-QUDS hadang kemaraan unit khas zionis

GAZA - Kumpulan pejuang Palestin, SARAYA AL-QUDS(sayap tentera gerakan JIHAD ISLAMI) mengumumkan pejuangnya bertanggungjawab menghadang sebuah unit khas tentera zionis yang melepasi masuk di timur Qararah, timur laut Khan Yunus, di bahagian selatan Semenanjung Gaza.

Kenyataan rasmi SARAYA AL-QUDS yang disampaikan kepada agensi berita 'Safa' berkata, "pada jam 2.30 awal pagi tadi, sebuah unit dari kumpulan pejuang SARAYA berdaya menghadang kemaraan sebuah unit khas tentera zionis yang masuk ke Qararah melalui pos tentera Kissufim."

Gambar(Safa): Seorang dari pejuang SARAYA AL-QUDS.

"Tentera zionis yang mara telah dihadang dengan tembakan senjata berat, machine-gun dan pelancar roket 'hawn', lantas, beberapa orang tentera zionis telah tercedera dalam pertempuran sengit yang meletus lebih dari 15 minit. Ketika bertempur, kedudukan antara pejuang dengan tentera zionis hanyalah beberapa meter sahaja, kemudian zionis berundur ke pos kawalan Kissufim setelah bertempur,"
ujar SARAYA mengesahkan kejadian.

Kumpulan pejuang SARAYA AL-QUDS menegaskan pihak pejuang berhak menghadang sebarang tentangan ke atas penduduk Palestin malah telah lama jalan memiliha jalan penentangan dan jihad sehinggalah terbebasnya keseluruhan tanah-tanah Palestin. Sumber 16/11/2010, web berita safa.ps

Dipetik dari : PMRAM - MAP 2 Street

Comments

Popular posts from this blog

Kebaikan Dan Keburukan Teknologi Moden

FAKTOR PENGANGGURAN DI MALAYSIA

SEJARAH HARI MALAYSIA 16 SEPTEMBER 1963