Lambang Kesatuan Diaplikasikan Dalam Muktamar Sanawi ke-79KAHERAH, 19 Mac- Persekutuan Melayu Republik Arab Mesir telah melansungkan Persidangan Muktamar Sanawi PMRAM Kali Ke-79 bertempat di Dewan Nadi Madinah Nasr pada 14 Mac yang lalu.
Sehari sebelumnya telah berlangsungnya Muktamar HEWI PMRAM Kali Ke-25 yang berjalan dengan lancar dan penuh jayanya.
 
Kehadiran para perwakilan daripada setiap PMRAM Cawangan BKAN mahupun DPM yang mana kehadiran perwakilan hampir mencecah 650 orang menjadi simbol kebersamaan yang terbina sekian lama. 
 
 
Turut menghadiri Muktamar Sanawi kali ini Mantan Yang Dipertua PMRAM 1994,  Ustaz Zulkifli B. Mat Yusuf.
 
Perasmian Muktamar Sanawi PMRAM kali ini  telah  disempurnakan oleh Penasihat PMRAM 2011, Saudara Shahrizan B. Mohd Hazime seawal jam 9.30 pagi. Menurut beliau di dalam ucapan perasmian tersebut PMRAM merupakan sebuah gerakan mahasiswa yang membawa agenda Islam seharusnya dipertahankan  oleh semua ahli PMRAM walaupun berubah legasi kepimpinan” .
 
Pemilihan konsep ulama’ kontemporari kali ini membuktikan PMRAM terus menjadikan ilmu sebagai teras utama di samping terus memacu gerakan mahasiswa di perlembahan Nil ini.
 
Sidang perbahasan yang menarik dan bersemangat daripada para perwakilan  bermula pada jam 10.00 pagi. Pelbagai lontaran idea dan cadangan diberikan kepada Kepimpinan Badan Pengurus dan HEWI PMRAM 2011 dalam memastikan PMRAM terus menjadi wadah kesatuan pelajar dari pelbagai bidang di Mesir.
 
Persidangan Muktamar Sanawi PMRAM Kali Ke-79 telah berlangsung dengan sempurna dan keseluruhan majlis berakhir sekitar jam 11.30 malam.

Comments

Popular posts from this blog

Kebaikan Dan Keburukan Teknologi Moden

FAKTOR PENGANGGURAN DI MALAYSIA

SEJARAH HARI MALAYSIA 16 SEPTEMBER 1963